User menu

Audienţii Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate au depus Jurământul de credinţă Patriei

O nouă promoţie de ofiţeri de informaţii au depus Jurământul de credinţă Patriei. Evenimentul a avut loc astăzi, 12 septembrie,  în prezenţa conducerii Serviciului, corpului profesoral-didactic al Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei”, precum şi cu participarea membrilor familiilor tinerilor ofiţeri.


Alexandr Esaulenco, director al SIS, a felicitat audienţii şi le-a urat bun venit în profesie, exprimându-şi încrederea că vor dovedi că sunt ofiţeri integri şi devotaţi, aşa cum s-au angajat prin Jurământ, şi vor fi capabili să-şi aleagă valorile care să-i ghideze în activitate, astfel ca misiunile să fie îndeplinite, indiferent de complexitate şi dificultăţi.


,,Nici un efort nu este prea mare pentru a vă desăvârşi pregătirea profesională. Am convingerea că veţi fi o promoţie dinamică, bine instruită şi dispusă sa-şi asume responsabilităţi iar acest lucru nu este posibil decât prin învăţare permanentă, prin dorinţa de autodepăşire şi adaptare. Securitatea națională este un domeniu în continuă schimbare care presupune răspunsuri prompte la ameninţări şi riscuri reale”, a menţionat directorul SIS.


Tot în cadrul evenimentului, Alexandr Esaulenco a felicitat corpul didactic cu începutul noului an de studii şi a solicitat ca acţiunile profesorilor să fie concentrate pe revizuirea şi adaptarea unor aspecte ale politicii instituţionale pentru a asigura educaţie de calitate şi pregătire a cadrelor în acord cu schimbările majore ale conceptelor securităţii naţionale. ,,Doar cu implicarea şi ajutorul Dumneavoastră aceşti tineri ofiţeri, care vin din diferite domenii de activitate sau chiar de pe băncile universităţilor, vor putea deveni adevăraţi profesionişti, ofiţeri cu viziune, putere de anticipaţie şi cu forţa morală puternică”, a declarat dl Esaulenco.

 

Mesaje de felicitare şi încurajare au fost rostite şi de către rudele cursanţilor, care le-au urat succese la învăţătură, realizări frumoase şi o carieră mereu în ascensiune.

 


12.09.2019