User menu

SIS a reţinut membrii unei grupări criminale care deţineau pentru comercializare cantităţi de heroină

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova în colaborare cu angajaţii Procuraturii  şi ofiţerii Inspectoratului de poliţie Botanica din capitală au deconspirat membrii unei grupări criminale, specializaţi în traficul ilicit de droguri, în special “amfetamină”, ”cocaină” şi ”heroină”. Aceştia s-au dovedit a fi în număr de şase persoane, cu vârstele cuprinse între 22 şi respectiv 49 ani, consumatori de stupefiante şi domiciliaţi în mun. Chişinău.

 

Acţiunile membrilor grupării respective au fost documentate iniţial de poliţie, fiind solicitat ulterior aportul ofiţerilor Serviciului de Informaţii şi Securitate, care, o anumită perioadă de timp au urmărit acţiunile suspecţilor, fiind documentaţi în permanenţă, ca în momentul oportun să fie reţinuţi în flagrant delict, prin antrenarea ofiţerilor Detaşamentului cu destinaţie specială „Alfa” din cadrul SIS.

 

Flagrantul reţinerii a demonstrat că aceştia deţineau spre comercializare  droguri de tip “heroină”, iar în urma percheziţiilor suplimentare la domiciliile şi automobilele acestora, au mai fost depistate droguri de tip “amfetamină” şi ”cocaină”, un pistol de model “GLOCK”, seringi pregătite cu doze de narcotice, precum şi telefoane mobile ce erau folosite pentru coordonarea acţiunilor de comercializare a drogurilor.

 

Concomitent, în urma efectuării achiziţiilor de control şi a acţiunilor de urmărire penală, grupul de anchetă a mai stabilit că dozele de substanţe narcotice erau vîndute doar consumatorilor fideli, care achitau câte 100 euro pentru o doză de droguri. Cu atât mai mult, forţele de ordine au constatat preliminar că, drogurile erau aduse prin contrabandă din regiunea Odessa.

 

Astfel, toate dozele pregătite pentru punerea ilegală în circulaţie au fost ridicate şi expediate în laboratorul criminalistic pentru a fi expertizate, iar bănuiţii au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi penal în acest sens. Potrivit legislaţiei penale în vigoare, ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.

 

"08" octombrie 2015