User menu

Grupare criminală transfrontalieră, destructurată de către ofiţerii de informaţii şi securitate

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova în colaborare cu angajaţii Procuraturii  sectorului Botanica şi ofiţerii Inspectoratului de poliţie Botanica din capitală au deconspirat o grupare criminală, specializată în traficul ilicit de droguri, în special amfetamină, haşiş şi heroină. Membrii grupării s-au dovedit a fi comercianţi de droguri, cu vârste cuprinse între 35 şi 43 ani, domiciliaţi în mun. Chişinău. 

 

Acţiunile suspecţilor au fost documentate de către ofiţerii de informaţii timp de un an, astfel, urmare a acumulării de probe, figuranţii au fost  reţinuţi în flagrant delict.

 

În cadrul percheziţiilor efectuate la faţa locului şi la oficiul firmei gestionate de unul din membrii grupării infracţionale au fost depistate substanţe asemănătoare drogurilor (eventual heroină şi haşiş) în cantităţi mari şi un pistol cu ţeavă ghintuită. De asemenea, la aceştia a fost găsită o insignă a colaboratorului de poliţie şi 4 discuri cu ascultări telefonice efectuate de către INI IGP RM.   

 

Substanţele ridicate în timpul percheziţiilor au fost expediate în laboratorul criminalistic pentru a fi expertizate.  La moment, este iniţiată o cauză penală, în baza art. 2171 alin. (4), lit. lit. b) şi d) Cod penal. Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată, ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.

 

De menţionat, că astăzi, 18 mai, în vederea acumulării suplimentare de probe, ofiţeii  SIS şi ai Procuraturii sectorului Botanica au efectuat percheziţii în birourile unor angajaţi ai Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI, fiind reţinute 3 persoane.

 

18.05.2016