User menu

Celulă cu elemente teroriste anihilată de SIS şi IGP al MAI

În contextul eforturilor comune a comunităţii internaţionale de informaţii pe palier de terorism internaţional şi asigurării securităţii regionale, Serviciul de Informaţii şi Securitate a identificat şi anihilat o celulă de elemente teroriste, formată din cetăţeni străini, printre care şi tinere minore recrutate, care intenţionau să se deplaseze în Siria, fiind eventual deportaţi pentru suspiciuni de aderare la „Statul Islamic”.

 

Prin urmare, Serviciul de comun cu IGP al MAI a realizat un complex de măsuri speciale pe profil antiterorist care au condus la stabilirea locaţiei din mun. Chişinău a străinilor, în interiorul căreia au fost depistate un şir de indici caracteristici pentru entităţi radicale, ce intenţionează să se deplaseze către zonele de conflict din Orientul Mijlociu. De menţionat că ascunzişul era utilizat de către străini inclusiv pentru realizarea ritualurilor religioase şi îndoctrinării membrilor grupării.

 

De asemenea, a fost identificat un cetăţean din Caucazul de Nord, asupra căruia a fost depistat un paşaport cu semne vădite de falsificare, antrenat în facilitarea procesului de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova şi deplasare către Siria.

 

La moment, Serviciul de comun cu IGP al MAI, continuă măsuri speciale de investigaţii pe palier antiterorist, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor speţei nominalizate, precum şi neadmiterii indicilor de insecuritate în societate.

 

În context, SIS lansează un apel opiniei publice de a comunica informaţii cu referire la cazuri similare, inclusiv comunicarea aspectelor suspecte relevante din vizorul cetăţenilor, în vederea prevenirii riscurilor şi ameninţărilor cu caracter terorist în plan naţional şi regional.

 

„27” mai 2015